Uithuizen:    0595-43 17 16

Behandeling bij de mondhygiënist

Goed en gezond tandvlees is het belangrijke fundament van de tanden en kiezen. Onze mondhygiënisten Marielle en Wendy, in Loppersum en Renske in Uithuizen kunnen u helpen om uw tandvlees gezond te houdenVeel van onze patiënten gaan ieder half jaar naar zowel de tandarts als naar de mondhygiënist. De mondhygiënist voert gebitsreinigingen uit en besteedt hiermee tijd aan uw tandvlees en poetsgewoontes. Steeds meer mensen willen hun gebit goed onderhouden en gaan vaker dan 2x per jaar naar de mondhygiënist. 

Controles

Veel van onze patiënten gaan één keer per jaar naar de tandarts en één keer per jaar naar de mondhygiënist voor een controle. De mondhygiënist besteedt dan ook extra tijd aan uw tandvlees en aan uw poetsgewoontes.

Parodontale behandeling

Als het fundament van uw tanden en kiezen slecht is als gevolg van ontstoken tandvlees, kunt u daar vaak iets aan doen. Als de mond goed schoon wordt en blijft zie je meestal een grote verbetering optreden van de gezondheid van het tandvlees en van de hele mond. Plekken waar u niet bij kunt kan de mondhygiënist vaak toegankelijk maken. Als de tandarts constateert dat het fundament van uw tanden en kiezen niet goed is als gevolg van de tandvleesontsteking, wordt u wellicht doorverwezen naar een mondhygiënist. De tandvleesontsteking kan namelijk verholpen worden, waardoor het fundament van de tanden en kiezen verbetert. De mondhygiënist ondersteunt u bij het schoonhouden van het gebit en geeft tips en adviezen om ook de voor u lastige plekken goed schoon te houden.

Een vast systeem

Onze mondhygiënisten werken volgens een vast systeem (protocol) dat zich heeft bewezen en dat ook door de meeste verzekeraars is onderschreven. Afhankelijk van de ernst van de tandvleesontsteking zijn vaak uitgebreide behandelingen nodig. Uw eigen motivatie en inspanning zijn erg belangrijk. Ook de nazorg is voorgeschreven in het protocol.

Welkom/Home

Protheses

Spoed

Behandeling

Zo gaat het

Preventie

Loppersum

Voorlichting

Uithuizen

Openingstijden:
Maandag 8.00 tot 21.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur

Telefonisch afspreken
Ma. t/m vr.    8.00-12.00 en 13.00-17.00 uur
 

 

Uithuizen:
Industrieweg 4, 9981 HJ Uithuizen, tel: 0595-43 17 16
e-mail: uithuizen@tandartsenuithuizen.nl

Buiten de openingstijden kunt u terecht bij:
BEKIJK HIER ONZE SPOED DIENST

Online Afspraak Maken
Online Afspraak Maken

 

 

 

knmt logo digitaal

ivoren kruis download

kwaliteitsregister tandartsen logo

WIE NEEMT WAAR?
Dentist de TandartsenpraktijkDentist de Tandartsenpraktijk
logo loppersum
logo uithuizen
vlak
vlak